Menu
foto: Rachel Gruijters

foto: Rachel Gruijters

foto: Rachel Gruijters

foto: Rachel Gruijters

Bezoek ons

Opendeurdag
Zondag 26 april 2020 – 10:00 – 17:00

In normale omstandigheden gooien we op deze dag alle deuren van onze campussen open. Door de coronacrisis gaat onze opendeurdag niet op de klassieke manier door. We werken aan een alternatief en laten het snel weten via deze pagina!

Overweeg je een studie in muziek, kunst of vormgeving? Op zondag 26 april ben je van harte welkom op de opendeurdag van KASK & Conservatorium. Je verneemt er alles over onze opleidingen tijdens informatiesessies en kan de leslokalen, ateliers en infrastructuur bezoeken. Studenten brengen eigen werk en er zijn diverse speciale activiteiten. Kandidaten muziek kunnen die dag ook deelnemen aan CONSLive!

Infomomenten

Tijdens de infomomenten stellen we je onze opleidingen en afstudeerrichtingen voor. Ontdek wat studeren aan KASK & Conservatorium inhoudt tijdens één van de infosessies. Onze docenten beantwoorden graag al jouw vragen en leiden je rond op de campus en in de ateliers. Daarnaast kan je ook de cursussen inkijken. Studie- en trajectbegeleiders zijn doorlopend aanwezig om je te informeren of verder te helpen.

Conservatorium Live!
Zondag 26 april 2020 – 10:00 – 17:00 

Conservatorium Live zal niet doorgaan op onze campussen. We werken aan een alternatief en laten het zo snel mogelijk weten.

Wil je muziek studeren en je extra goed voorbereiden op onze toelatingsproeven? Schrijf je in voor CONS Live! We vertellen je wat je precies mag verwachten en we gaan na of je er al helemaal klaar voor bent. De instrument-docenten staan je een hele dag bij met raad en daad. Deelname is gratis, inschrijven is verplicht en kan door een mailtje te sturen naar conslive@hogent.be. Vermeld in je mail zeker je instrument en je afstudeerrichting.

KASK Live!

Kandidaten voor de opleidingen interieurvormgeving en landschaps-en tuinarchitectuur kunnen doorheen het jaar deelnemen aan de LIVE-momenten. Op die dagen kan je les volgen en zelf live ondervinden hoe het er écht aan toegaat als je bij ons studeert.. Een aanrader voor iedereen die overweegt om voor een professioneel gerichte ontwerpopleiding te kiezen.
KASK LIVE vindt plaats op 19 februari en op 5 september 2020. Op beide data zijn er ook infomomenten. Je kan de twee combineren indien je dat wenst.
Deelname aan KASK Live is gratis. Inschrijven is verplicht en kan via kasklive@hogent.be.

 • Woensdag 19 februari van 14:00 tot 17:00
 • Zaterdag 5 september 2020 van 9:30 tot 12:30, enkel voor interieurvormgeving

SID-in

De HoGent is elk jaar vertegenwoordigd op de studie-informatiedagen (SID-in’s) die de Vlaamse overheid in elke Vlaamse provincie organiseert in samenwerking met de Centra voor Leerlingenbegeleiding (CLB). Donderdag en vrijdag zijn gereserveerd voor schoolbezoeken. Op zaterdag staan de SID-in’s open voor alle bezoekers. Meer informatie vind je op www.ond.vlaanderen.be/sidin.

 • SID-in Vlaams-Brabant en Brussels Hoofdstedelijk Gewest
  9-11 januari 2020 | Brabanthal, Brabantlaan 1, 3001 Leuven
 • SID-in West-Vlaanderen
  23-25 januari 2020 | Kortrijk Xpo, Doorniksesteenweg 216, 8500 Kortrijk
 • SID-in Oost-Vlaanderen
  30 januari-1 februari 2020 | Flanders Expo, Maaltekouter 1, 9051 Gent
 • SID-in Antwerpen
  6 - 8 februari 2020 | Antwerp Expo, Jan Van Rijswijcklaan 191, 2020 Antwerpen
 • SID-in Limburg
  13-15 februari 2020 | Limburghal, Jaarbeurslaan 6, 3600 Genk

Graduation

Afstuderen in de kunsten is een feest. Tijdens het afstudeerfestival Graduation in juni presenteren laatstejaarsstudenten op diverse locaties in Gent hun werk. graduation2019.be.

Studieadvies

Vragen omtrent je studiekeuze? Contacteer je studietrajectbegeleider. Bij hem kan je terecht met vragen over aangepaste studieprogramma's, de keuzes in afstudeertrajecten, keuzevakken enz. Meer informatie vind je hier.